Stanza zoekt een drummer

Wa is ‘et problem?

Fans en vrienden van Stanza, het is jullie misschien niet ontgaan dat op onze website drie namen vermeld staan bij de muzikanten, die allen een snaarinstrument bespelen of erbij kwelen, terwijl op onze opnames toch drums te horen vallen. Dat komt niet omdat onze drummer de titel van “muzikant” niet waardig zou zijn, zoals de oude grap onder muzikanten gaat, maar omdat wij simpelweg geen drummer hebben.

’t Is te zeggen, we hebben een hele batterij (!) aan drummers en percussionisten waarop wij in nood en tegen betaling een beroep kunnen doen. Dat is dus niet het probleem. Wat is dan wel het probleem?

Wel:

Wij zoeken een drummer die

  • samen met ons de arrangementen van de nummers verzorgt: een drummer is ook een muzikant!
  • met ons meedenkt over de setlist, de rolverdeling en de performance (zie foto) bij een optreden
  • zich kan scharen achter onze strategie, namelijk optreden voor een respectabel maar niet overdreven bedrag, ofwel gratis op plaatsen waar we naambekendheid kunnen verwerven
  • repeteert zo vaak als het nodig is voor bovenstaande doeleinden

Wij bieden hem/haar

  • respect! Iedereen wil toch respect tegenwoordig? Is daaraan geen grenzeloos tekort? Wel, bij Stanza alom respect voor drummers die zich engageren voor onze groep.
  • een eigen lokaal. Kijk eens aan: je moet dus niet bijdragen aan de huur van een repetitiehok? Inderdaad niet!
  • een vlot draaiende organisatie. Artistieke inborsten en strakke afspraken, het kan! Bij Stanza wordt niet een uur voor de repetitie afgebeld. Het gaat gewoon door, zeg!
  • een financiële ruggengraat. Nooit gezeur over geld, verplaatsingsonkosten, materiaal. Bij Stanza is alles piekfijn geregeld en koopt de kas wat nodig is (zie foto).
  • een rijk oeuvre dat schandelijk genegeerd wordt in vaderlandse(VL/BE) en internationale media.

Ken je dus een drummer die de Nederlandstalige muziek een warm hart toedraagt, die ongeveer wekelijks met een bende flatulente venten wil samenhokken, die dezelfde cocktail van weemoed en ongein in zich draagt, kortom die ons ding wil doen, stuur dit dan door. Ben jezelf die mieterse man (of vrolijke vrouw, en dan dempen wij het darmgas), doe dan een even spontane als formele auditie bij ons.

Vijf nummers zijn te beluisteren op onze website, sommige andere in de categorie “lied” op deze blog en de rest is te verkrijgen op aanvraag.

Dieter
0495/254005
[email protected]

1 reactie op “Stanza zoekt een drummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.