Stanza zoekt een drummer

Wa is ‘et problem?

Fans en vrienden van Stanza, het is jullie misschien niet ontgaan dat op onze website drie namen vermeld staan bij de muzikanten, die allen een snaarinstrument bespelen of erbij kwelen, terwijl op onze opnames toch drums te horen vallen. Dat komt niet omdat onze drummer de titel van “muzikant” niet waardig zou zijn, zoals de oude grap onder muzikanten gaat, maar omdat wij simpelweg geen drummer hebben.

‘t Is te zeggen, we hebben een hele batterij (!) aan drummers en percussionisten waarop wij in nood en tegen betaling een beroep kunnen doen. Dat is dus niet het probleem. Wat is dan wel het probleem?

Wel:

Wij zoeken een drummer die

  • samen met ons de arrangementen van de nummers verzorgt: een drummer is ook een muzikant!
  • met ons meedenkt over de setlist, de rolverdeling en de performance (zie foto) bij een optreden
  • zich kan scharen achter onze strategie, namelijk optreden voor een respectabel maar niet overdreven bedrag, ofwel gratis op plaatsen waar we naambekendheid kunnen verwerven
  • repeteert zo vaak als het nodig is voor bovenstaande doeleinden

Wij bieden hem/haar

  • respect! Iedereen wil toch respect tegenwoordig? Is daaraan geen grenzeloos tekort? Wel, bij Stanza alom respect voor drummers die zich engageren voor onze groep.
  • een eigen lokaal. Kijk eens aan: je moet dus niet bijdragen aan de huur van een repetitiehok? Inderdaad niet!
  • een vlot draaiende organisatie. Artistieke inborsten en strakke afspraken, het kan! Bij Stanza wordt niet een uur voor de repetitie afgebeld. Het gaat gewoon door, zeg!
  • een financiële ruggengraat. Nooit gezeur over geld, verplaatsingsonkosten, materiaal. Bij Stanza is alles piekfijn geregeld en koopt de kas wat nodig is (zie foto).
  • een rijk oeuvre dat schandelijk genegeerd wordt in vaderlandse(VL/BE) en internationale media.

Ken je dus een drummer die de Nederlandstalige muziek een warm hart toedraagt, die ongeveer wekelijks met een bende flatulente venten wil samenhokken, die dezelfde cocktail van weemoed en ongein in zich draagt, kortom die ons ding wil doen, stuur dit dan door. Ben jezelf die mieterse man (of vrolijke vrouw, en dan dempen wij het darmgas), doe dan een even spontane als formele auditie bij ons.

Vijf nummers zijn te beluisteren op onze website, sommige andere in de categorie “lied” op deze blog en de rest is te verkrijgen op aanvraag.

Dieter
0495/254005
dieter.verhofstadt@gmail.com

1 gedachte over “<!--:nl-->Stanza zoekt een drummer<!--:-->”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?