Stanza in de Groene Vallei

Steeds vermeteler beweegt Stanza zich op het pad van de anti-zelfpromotie, ditmaal door een onaangekondigd optreden te spelen op een plaats waar bijna niemand komt! Oord des oordeels was De Groene Vallei, een ietwat overmoedige benaming voor een strook struikgewas langs de Nieuwe Wandeling, die voornamelijk bekend staat bij dragers van gestreept plunje, omdat het er goed schuilhouden is tot de vluchtauto arriveert.

Een eerste ludieke publiekspiek dankten wij aan een voorbij hossende groep start-to-runners, die blij waren eens een andere voois te horen dan de stemme Gruyaerts, zo blij zelfs dat een dame zich losmaakte uit het joggend kluwen om uw frontman spontaan een klapzoen te verkopen, waarbij het niet onbelangrijk is te vermelden dat zij tot zijn intieme vriendenkring behoorde. Niettemin, gezoend worden nog tijdens het tweede nummer is voorwaar een flinke vooruitgang in de sex-appeal van Stanza. Nu moet de bassist nog  de tegenwoordigheid van geest hebben om tijdig zijn telefoonnummer te lippen naar ander bevallig gehuppelte, want we zullen het toch niet moeten hebben van de ironische grapjurk die aanstalten maakte mij ook te omhelzen en daarbij de gitaarkist liet toeklappen, waardoor alle aanspraak op goedkeurend nikkel voor de rest van ons optreden verloren was.

Naast menige allochtone medemens, die zichtbaar hoopte zich niet te moeten aanpassen aan dìt soort Vlaamse gebruiken en dus ijlings opkraste, bestond ons gehoor nadien slechts uit één twaalfjarige, die probeerde de rollen van performer en publiek om te draaien door kunstjes te vertonen met de BMX vlak voor ons geïmproviseerd podium. Het leidde tot enkele vermakelijke tekstuele coïncidenties en verder vooral tot wederzijdse onverschilligheid. We wentelen ons in de gedachte dat onze outside the jailhouse rock toch voor enige verpozing heeft gezorgd intra muros.

De setlist:

 1. Odessa
 2. Meisjes van bij ons
 3. Suzannova
 4. Lydia
 5. Dag schat
 6. Mmm Kwatta
 7. Al mijn vrienden verbouwen
 8. In Roeselare
 9. Drink met mij
 10. Beschaafd Nederlands
 11. BIS: Drink met mij, omdat het zo ongelooflijk plezant is om spelen.

Blijf afstemmen op onze verrassingsconcerten in het park. Dit wordt een zomerse gewoonte.

3 reacties op “Stanza in de Groene Vallei

 1. Maar Stanza verkeert op die manier tussen later beroemd geworden artiesten die echter bij leven een legendarische onverschilligheid mochten ondervinden. Nog een geluk dat jullie niet 70 jaar geleden in de Sovjet-unie speelden, misschien waren jullie gelikwideerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.