Nukkige ster tegen wil en dank – Gerry Rafferty

Een tijdje geleden hoorde ik op de nachtradio¬†“Star” van Stealers Wheel. Ik kreeg het niet uit mijn hoofd, dus heb ik mijn hoofd proberen leegmaken in een opname. Mijn muzikaal voornemen voor 2013 bestaat namelijk uit wat meer mondharmonica spelen aan de hand van leuke covers. Dat de heren uitblonken in samenzang, maakt het alleen maar prettiger.

Star

Hier is het origineel, uitgesmeerd over een semi-live optreden in een Duits TV-programma. Het fragment is alleen al voor de zeitgeist de moeite van het bekijken waard. Op 2:34 krijgt het iets sehr komisch.

https://www.youtube.com/watch?v=BogKAVESxUE

Deze decemberobsessie leidde me naar de documentaire over het leven van Gerry Rafferty, die vooral bekend is geworden omwille van zijn hit Baker Street, nadat hij Stealers Wheel had verlaten. Hij stierf in 2011 aan drankmisbruik. De documentaire laat een rijk geschakeerd beeld zien van deze nukkige ster tegen wil en dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.