Huiskamerconcert – Mariakerke

Vertrouwde adressen zijn altijd prettige plaatsen om op te treden. In april gingen de deuren van Babs & Koen hun huis nog eens voor ons open, ditmaal voor een publiek van leerkrachten in de basisschool van Gentbrugge. Het gelegenheidslied werd gecomponeerd op de vrolijke tonen van Barbara Ann (Beach boys). Nieuws onder de zon, of eerder onder zwaar wolkendek: “Gele hesjes”, een bewerking van Comme d’habitude, of My Way, zo u wil.

Belangrijker is echter dat sinds dat optreden Stanza een trio is, want de zoektocht naar een klarinettist heeft een verrassend resultaat opgeleverd: Wim Van Caelenbergh, zelf een begenadigd toondichter en publieksmenner, stemde ermee in om de melodieën te verlossen van hun gefloten aard en ze over te brengen naar de gitaar, waar melodieën thuis zijn. Waar nodig schakelt hij met zwijgend gemak over naar percussie of anders speelt hij mondtrompet – in 2de stem! – of zingt hij in alle toonaarden. Je zou er geld voor geven.

Dat leverde wat mij betreft tot nog toe het beste optreden op van Stanza sinds de ontstaansgeschiedenis, die zoniet luisterrijk dan toch van lange adem is. Dit speelden wij:

 1. Odessa
 2. Bonus
 3. Babs & Koen (gelegenheidslied)
 4. Gele hesjes
 5. Muggen in november
 6. Geachte heer Watteeuw
 7. Saint-Sorlain d’Arves
 8. Slaap kindje slaap
 9. Quality time met de kids
 10. Klaprozen
 11. #metoo
 12. La la la
 13. (bis) Facebookmoeders

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

concerten

Verslag concert Arscene Hansbeke

Voor een publiek van bijna 70 sympathisanten palmde Stanza gisteravond zaal Arscene in Hansbeke in. Het was hartverwarmend, jullie gulle …

Lees verder
Geen categorie

Optreden in Arscene Hansbeke 15/11

Het concert in eigen beheer van Stanza gaat door op 15/11 in zaal Arscene in Hansbeke. Kaarten kosten 10 euro …

Lees verder
concerten

Schoolfeest Gentbrugge

De directie van basisschool Sint-Gregorius had het uitstekende idee Stanza in te huren om hun afsluitend personeelsfeest op te fleuren. …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?