Sigur Ros en authentieke muziek

Intimi weten dat we bij Stanza grote fans zijn van Sigur Ros. Kwatongen beweren wel eens dat de Ijslandse wonderjongens niets anders doen dan een eenvoudig themaatje te voorzien van ellenlang uitgesponnen klanktapijten die iedereen op zijn computer kan samenstellen, dat het artistiekerige stemmetje dient om vocale en melodische armoede te verbergen  en dat de nonsensicale lyrics een dekmantel zijn voor poëtisch onvermogen. Mensen die zoiets beweren, weten niet hoe moeilijk is dergelijke subtiele muziek te maken en daarmee grootse emoties op te roepen.

Wie daar nog aan twijfelt, kan misschien deze parel eens beluisteren, die helaas nooit een officieel album heeft gehaald. Gelukkig is daar nog het bootleg-circuit, dat op één of andere manier toegang had tot de outtakes van hun repetities. Het duurt écht wel langer dan anderhalf uur om zo’n resultaat te bereiken. U hoorde ‘m eerst bij Stanza!

Bridging the alpine structures

2 reacties op “<!--:nl-->Sigur Ros en authentieke muziek<!--:-->”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

concerten

Verslag concert Arscene Hansbeke

Voor een publiek van bijna 70 sympathisanten palmde Stanza gisteravond zaal Arscene in Hansbeke in. Het was hartverwarmend, jullie gulle …

Lees verder
Geen categorie

Optreden in Arscene Hansbeke 15/11

Het concert in eigen beheer van Stanza gaat door op 15/11 in zaal Arscene in Hansbeke. Kaarten kosten 10 euro …

Lees verder
concerten

Schoolfeest Gentbrugge

De directie van basisschool Sint-Gregorius had het uitstekende idee Stanza in te huren om hun afsluitend personeelsfeest op te fleuren. …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?