Sigur Ros en authentieke muziek

Intimi weten dat we bij Stanza grote fans zijn van Sigur Ros. Kwatongen beweren wel eens dat de Ijslandse wonderjongens niets anders doen dan een eenvoudig themaatje te voorzien van ellenlang uitgesponnen klanktapijten die iedereen op zijn computer kan samenstellen, dat het artistiekerige stemmetje dient om vocale en melodische armoede te verbergen  en dat de nonsensicale lyrics een dekmantel zijn voor poëtisch onvermogen. Mensen die zoiets beweren, weten niet hoe moeilijk is dergelijke subtiele muziek te maken en daarmee grootse emoties op te roepen.

Wie daar nog aan twijfelt, kan misschien deze parel eens beluisteren, die helaas nooit een officieel album heeft gehaald. Gelukkig is daar nog het bootleg-circuit, dat op één of andere manier toegang had tot de outtakes van hun repetities. Het duurt écht wel langer dan anderhalf uur om zo’n resultaat te bereiken. U hoorde ‘m eerst bij Stanza!

Bridging the alpine structures

2 gedachten over “<!--:nl-->Sigur Ros en authentieke muziek<!--:-->”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?