Sigur Ros en authentieke muziek

Intimi weten dat we bij Stanza grote fans zijn van Sigur Ros. Kwatongen beweren wel eens dat de Ijslandse wonderjongens niets anders doen dan een eenvoudig themaatje te voorzien van ellenlang uitgesponnen klanktapijten die iedereen op zijn computer kan samenstellen, dat het artistiekerige stemmetje dient om vocale en melodische armoede te verbergen  en dat de nonsensicale lyrics een dekmantel zijn voor poëtisch onvermogen. Mensen die zoiets beweren, weten niet hoe moeilijk is dergelijke subtiele muziek te maken en daarmee grootse emoties op te roepen.

Wie daar nog aan twijfelt, kan misschien deze parel eens beluisteren, die helaas nooit een officieel album heeft gehaald. Gelukkig is daar nog het bootleg-circuit, dat op één of andere manier toegang had tot de outtakes van hun repetities. Het duurt écht wel langer dan anderhalf uur om zo’n resultaat te bereiken. U hoorde ‘m eerst bij Stanza!

Bridging the alpine structures

2 reacties op “Sigur Ros en authentieke muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.