Concertverslag theatercafé Belgica

Vrijdag 5 november speelde STANZA in het theatercafé van het Dendermondse cultuurhuis Belgica. Binnen het jaar willen we IN de Belgica zelf staan, maar dat regelen we nog wel. Voor deze gelegenheid hadden we een vicieuze spuit geïnjecteerd. Bert Van Damme sloeg op de drums en Sonny Vande Putte speelde op het Hammond-orgel en liet intussen zijn tweede stem schallen. We hadden ook aan Sonny gevraagd om de performance te helpen regisseren, wat onder meer resulteerde in een gesmaakte reclame voor Kwatta.

Positieve punten in Dendermonde waren een tamelijk talrijk en enthousiast publiek, een podium die naam waardig en een werkelijk uiterst verzorgde catering. Joost is een puike gastheer. Het publiek kloeg een beetje over de verstaanbaarheid van de teksten, maar een PA plus geluidsman zelf financieren zit er helaas niet in. Toch konden we vaststellen dat het aangepast vertier genaamd “Joke & het Ros Beiaard” en “Van ’t alven” niet in dovemansoren viel.

Voor mij persoonlijk was het erg leuk om oude vrienden terug te zien. Stilaan mogen we zeggen dat oude vrienden oude vrienden zijn, al hebben deze exemplaren precies toch aan het elixir gezeten. We bedanken ook Kurth Declerq voor de reclame op denderend.be en de mensen van Radio Beiaard voor het verspreiden van onze liedjes in de ether, een vooralsnog uitzonderlijke ervaring.

Dit was de speellijst:

 1. (vertel ons) Verhalen
 2. Meisjes van bij ons
 3. Sabrina
 4. Lydia
 5. Joke & het Ros Beiaard
 6. Suzannova
 7. Roxanne
 8. Mmm Kwatta
 9. Kijk in mijn ogen
 10. Proper vlees
 11. De loper
 12. Het laatste lied
 13. De collega’s
 14. Van ‘t alven
 15. Beschaafd Nederlands

1 reactie op “<!--:nl-->Concertverslag theatercafé Belgica<!--:-->”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

concerten

Verslag concert Arscene Hansbeke

Voor een publiek van bijna 70 sympathisanten palmde Stanza gisteravond zaal Arscene in Hansbeke in. Het was hartverwarmend, jullie gulle …

Lees verder
Geen categorie

Optreden in Arscene Hansbeke 15/11

Het concert in eigen beheer van Stanza gaat door op 15/11 in zaal Arscene in Hansbeke. Kaarten kosten 10 euro …

Lees verder
concerten

Schoolfeest Gentbrugge

De directie van basisschool Sint-Gregorius had het uitstekende idee Stanza in te huren om hun afsluitend personeelsfeest op te fleuren. …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?