Zeg ‘ns AAA: Basta, Sabam en Stanza – deel 2

Voor wie dacht dat onze jongens van Basta! enkel een impact konden bewerkstelligen op de belspelletjes, is er de jongste nieuwsbrief van SABAM, waarin SABAM aankondigt de zelfstandige agentschappen te schrappen. Uiteraard ben ik gebonden door enkele gebruiksvoorwaarden, zodat ik het uittreksel niet kan publiceren. Toch dit citaat van de Algemeen Directeur Christophe Depreter:

“Deze aanpak heeft tot doel o.a. het imago van SABAM bij de gebruikers van ons repertoire te verbeteren”.

Verder zei de hoofdman op de AV ook het volgende: “SABAMmoet meer redeneren in termen van rendabiliteit dan van omzetcijfer, met daarbij een vermindering van de kosten en een snellere verdeling. Onze leidende gedachte moet de maximalisering van de tevredenheid van onze leden zijn”.

Over de digitale piraterij lezen we het volgende: “De telecomoperatoren kunnen in alle opzichten met kabeloperatoren gelijkgesteld worden. Dit is de oplossing die onderhandeld zal moeten worden.”

Het slotakkoord klinkt als volgt: “Deze strategie moet er ook voor zorgen dat onze leden meer door onze maatschappij gesteund zullen worden.”

Het is overduidelijk dat de imago-schade die de reportage van Basta! heeft teweeggebracht, ernstig genoeg is om Sabam eens te doen nadenken over hoe ze worden gepercipieerd, of meer nog, hoe ze functioneren. Als dit resulteert in een versnelde modernisering, met antwoorden en oplossingen op vragen van vandaag, die zelf ook van deze tijd zijn, dan heeft Basta! alweer goed werk verricht, en kunnen auteurs misschien lid zijn van Sabam zonder zich gecorrumpeerd te voelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?