Hoe zou het nog zijn met onze vrienden?

We besteden om de zoveel artikels aandacht aan enkele verwante groepen. Die staan natuurlijk ook niet stil. Hoe zit het intussen met onze vrienden?

Wim Van Caelenbergh

Wim stuurde ons een brief om aan te kondigen dat Morabezza plaats maakt voor Wim Toucour. Met Dieter De Mits trouw aan de bas, Isolde Van der Goten op klarinet, sax, accordeon en zang en Lisa Couck op percussie en zang.

Nieuwe opnames zijn er nog niet, maar je kan hen in de komende weken alvast enkele keren aan het werk zien, met een mix van nieuwe liedjes en een aantal blijvers in nieuw kostuum:

  • vrijdag 4 maart, 20:00u : huiskamerconcert bij Astrid en Luc, Gentsesteenweg 294 in Wetteren. Er zijn nog enkele plaatsen, laat iets weten via [email protected] als je wil komen.
  • zondag 20 maart, 21:00u : optreden in café De Spinnekop, Einde Were 44 in Gent.
  • vrijdag 25 maart, 20:00u : optreden in CC Nova, Molenstraat 2b in Wetteren. Hier gaat Stanza heen!

Je kan hen voortaan volgen op http://vi.be/wimtoucour, en Wim heeft zichzelf ertoe kunnen brengen om een pagina te maken op facebook. Net nu de helft van Stanza daar weg is!

Piepklein

De skavuiten van Piepklein stellen over drie weken hun nieuwe plaat voor, op zaterdag 26 maart 2011. De CD-release van pIE p.KLEIN staat op het programma van Cultuurcentrum Zwaneberg, Bergstraat, 2220 Heist-op-den-Berg. De inkom is gratis, maar tickets worden schaars. Bel naar 015/25.07.70  en reserveer je plekje voor het te laat is.

Je mag een leuke cabaretpunkshow verwachten van een dik uur, met alle nieuwe nummers, maar uiteraard ook de beste nummers van hun vorige plaat en enkele live-klassiekers. Om 20u begint de show. Daarna kan je uiteraard de nieuwe plaat en de nieuwe T-shirts kopen. De afterparty wordt verzorgd door De Fanfaar.

Texmachine

De country trashers van Texmachine hebben dan weer hun EP voorgesteld in ‘t Oogenblik. Stanza was er bij en heeft zich uitstekend vermaakt. Volledig vrijblijvend geef ik hier het niet zo schaarse goed genaamd “mijn mening”.

Texmachine heeft net als CPeX een evenwicht gevonden tussen welgemeende bewondering en spot. De voertaal is dan wel Engels, voor de rest is het ook één en al vrouwonvriendelijke liefhebberij van alcohol en andere male pigness. Voor het concert werden filmpjes vertoond van Amerikaans theaterworstelen, of worsteltheater, wat zorgde voor een gepaste sfeeropbouw. Texmachine staat met 7 op het podium en alle 7 cowboy’s hebben een aparte persoonlijkheid, met dito kledij. Die blend zou werkelijk voor een nationale hype kunnen zorgen, ware het niet dat de groep enkele compromissen sluit die de suspension of disbelief helemaal doorbreken. Ik noem: de sympathieke maar overbodige voorprogramma’s van individuele groepsleden, de pupiters die danig in de weg zitten van de interactie tussen podium en publiek, zowel fysiek als spiritueel en de elektrische drum die niet al te best past bij dit organische genre.

Mocht Texmachine de moed vinden om die drie elementen uit de weg te ruimen en daarbij geen al te zeer op de tenen getrapte groepsleden verliezen, dan heeft het een Unique Selling Proposition waarmee het hele land wel eens overstag zou kunnen gaan. Arve heeft precies die nukkige podiumpersoonlijkheid waar de Vlaanders van snoepen, Douglas Bonnewijn heeft een naam als een alter ego, maar vooral een prima stem. De gitarist, bassist en violist komen recht uit een album van Lucky Luke, en de zangeres steekt Belle af tegen al die Beesten, met haar aanstekelijke glimlach. We sluiten dit hoofdstukje vrienden met het favoriete Texmachine-nummer ten huize Stanza: King Size Diapers.

https://www.youtube.com/watch?v=Je2VR0kGzrk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?