Drink met mij – een late geboorte

Zopas heeft Stanza dus het definitieve drinklied gelanceerd. Maar … waarom heeft het zo lang geduurd eer de single eindelijk werd losgelaten op het grote publiek? De release was al aangekondigd in november 2010! We vragen het aan de hoofdrolspelers:

Dieter: Na Suzannova vonden we dat we de grenzen hadden bereikt van onze capaciteiten om nummers te arrangeren. Daarom hebben we een producer gecontacteerd, die onze sound zou vernieuwen. We zijn met hem in contact gekomen op een feestje van onze boekingsagent. We wisten dat hij daar zou zijn, dus we hadden onze EP meegenomen. Hij was direct enthousiast, maar we bleven voorzichtig, want op zo’n feestje wordt er veel gedronken en beloofd.

Steven: Het is echt een grote naam in de muziekwereld, zeker zo groot als Wouter Van Belle. We waren dus aangenaam verrast toen hij ‘s anderendaags terugbelde. Een muzikant die zijn kater vergeet om ons te produceren! We zijn dan snel een prijs overeengekomen en hebben een studio geboekt. Normaal kunnen we die producer nooit betalen, maar blijkbaar had hij iets in ons gehoord.

Dieter: Dat was in november en alles leek nog fantastisch. En B. heeft ook schitterend werk geleverd. Het is ongelooflijk welk netwerk van muzikanten die gast heeft en zijn digitale voorraad aan geluiden is om van te smullen.

Steven: Maar zo rond de kerstvakantie, toen de masters klaar waren, kwamen we ‘s avonds bij mij thuis, omdat ik nog Orval staan had van voor de drooglegging bij de Colruyt, en we luisterden nog eens en ik keek naar Dieter …

Dieter: … en ik zag dat hij het ook hoorde. Het klopte niet. Toen hebben we de proef op de som genomen en de mp3 afgespeeld op oude boxen, en hem beluisterd vanuit een andere kamer, met de deur op een kier. Dat is een truuk die we geleerd hebben van Pedro De Bruyckere, onze vorige producer. En inderdaad …

Steven: Geen groove. Niks. En dat komt dan extra hard aan omdat je toch wel wat hebt geïnvesteerd. Dat vleermuizengefladder in de brug was ook een rare keuze.

Dieter: En B. is  echt een toffe gast. Maar we konden niet anders. We hebben alles weggegooid en zijn gewoon opnieuw begonnen, bij Steven thuis. We wilden een andere klank en vooral meer groove. Het was niet gemakkelijk om dat te vertellen aan B. Het was ook een beetje zijn kind geworden.

Steven: Maar je kan toch niet iets releasen waar je niet achter staat? Dus liever 6 maanden vertraging oplopen en iets afleveren wat 100% je sound is. Andere groepen zouden misschien geplooid zijn, maar ok, dan zijn wij maar de muggeneukers.

Dieter: Zifters. Of mieren.

Steven: Hoor hem. “Zifters of mieren“. En dat zingt dan in het Beschaafd Nederlands.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?