Racing Genk Blauw wit!

rc genk

Behalve een passie voor muziek houdt schrijver dezes er een onverholen passie voor de voetbalsport op na en wat dat betreft zit ik in goed gezelschap. Die toch zeldzame combinatie van melomanie en hooliganie leidde tot diepe onderzoeksjournalistiek inzake voetbalhymnes en aldus kwam ik in contact met Brian Clifton, professioneel componist van muziek in multimediale context. We raakten aan de praat, zoals dat gaat, en ik mocht mijn licht laten schijnen over de nieuwe hymne van Racing Genk. Brian vroeg zich af hoe je zo’n hymne door een heel stadion laat meebrullen. Ik bleef het antwoord schuldig en de beste zet had hij zelf al bedacht: heel het sfeervak, Tribune Zuid genaamd, laten meeschrijven aan het lied en het hen laten inzingen.

Twee weken geleden werd de hymne  finaal gepubliceerd, in een shuffle-versie en een trage versie, waartussen de supporters dan konden kiezen. Ik hoop dat de uitgekiende werkwijze van deze topmuzikant wel degelijk de weerklank krijgt in het stadion die hij beoogt en verdient.

Om mijn sympathie kracht bij te zetten en ook om Brian te tonen dat ik meer kan dan alleen maar kritiek geven, heb ik een folkversie gemaakt van de hymne. Je hoort mezelf aan de vocalen, in koor en op mondharmonica. De gitaar is voor de gelegenheid nog eens ingespeeld door ex-Stanzano Dinny Vande Putte.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

concerten

Verslag concert Arscene Hansbeke

Voor een publiek van bijna 70 sympathisanten palmde Stanza gisteravond zaal Arscene in Hansbeke in. Het was hartverwarmend, jullie gulle …

Lees verder
Geen categorie

Optreden in Arscene Hansbeke 15/11

Het concert in eigen beheer van Stanza gaat door op 15/11 in zaal Arscene in Hansbeke. Kaarten kosten 10 euro …

Lees verder
concerten

Schoolfeest Gentbrugge

De directie van basisschool Sint-Gregorius had het uitstekende idee Stanza in te huren om hun afsluitend personeelsfeest op te fleuren. …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?