Racing Genk Blauw wit!

rc genk

Behalve een passie voor muziek houdt schrijver dezes er een onverholen passie voor de voetbalsport op na en wat dat betreft zit ik in goed gezelschap. Die toch zeldzame combinatie van melomanie en hooliganie leidde tot diepe onderzoeksjournalistiek inzake voetbalhymnes en aldus kwam ik in contact met Brian Clifton, professioneel componist van muziek in multimediale context. We raakten aan de praat, zoals dat gaat, en ik mocht mijn licht laten schijnen over de nieuwe hymne van Racing Genk. Brian vroeg zich af hoe je zo’n hymne door een heel stadion laat meebrullen. Ik bleef het antwoord schuldig en de beste zet had hij zelf al bedacht: heel het sfeervak, Tribune Zuid genaamd, laten meeschrijven aan het lied en het hen laten inzingen.

Twee weken geleden werd de hymne  finaal gepubliceerd, in een shuffle-versie en een trage versie, waartussen de supporters dan konden kiezen. Ik hoop dat de uitgekiende werkwijze van deze topmuzikant wel degelijk de weerklank krijgt in het stadion die hij beoogt en verdient.

Om mijn sympathie kracht bij te zetten en ook om Brian te tonen dat ik meer kan dan alleen maar kritiek geven, heb ik een folkversie gemaakt van de hymne. Je hoort mezelf aan de vocalen, in koor en op mondharmonica. De gitaar is voor de gelegenheid nog eens ingespeeld door ex-Stanzano Dinny Vande Putte.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.