Huiskamerconcert 6 – Mariakerke

Na edities in Ronse, Heverlee, Sint-Lievens-Esse, Kessel-Lo en de Brugse Puurte, kwam het zesde huiskamerconcert het dichtst bij wat een thuiswedstrijd kan heten. Door samenwonende omstandigheden heb ik immers al geruime tijd vaste voet aan de grond in Mariakerke. De daar woonachtige Els & Willem, pas getrouwd maar al erg lang elkaars lief, hadden hals over kop meubelen en huisgerief aan de kant gezet en de hele vriendenkring opgetrommeld. Helaas was het voor het eerst in acht maanden mooi weer en ging heel Vlaanderen aan de barbecue. Toch waren nog 16 mensen komen opdagen, waaronder dus een vuistgreep schoonfamilie. Ook van de partij: muzikale bloedbroeder Wim Van Caelenbergh, die de nieuwe oogst wel eens in levende lijve wou smaken.

En nieuwe oogst was het, want ik had de productie recent opgevoerd om enkele lacunes in voorgaande edities te dichten. Voortbordurend op het relatieve succes van Facebookmoeders, zag een nieuw vrouwenlied het levenslicht. Het heet De snoeier en gaat bij uitbreiding over mannelijk schoon dat vervaarlijk binnen handbereik ligt. Verder had ik nog iets muzikaal herkenbaar nodig. Dat werd het Lalala-lied, waarover hier verder niets. Voor de gelegenheid heb ik ook geëxperimenteerd met een cabaretesk extraatje. Ik heb namelijk een blauw oog opgelopen in een confrontatie met stonede nozems en daar kwam een pseudo-improvisatie van onder de naam Zinvol geweld. Tot slot heb ik Weeskous gerecycleerd maar dat blijft een twijfelgeval, omdat de melancholie van de muziek haaks staat op de lichtvoetigheid van de tekst.

Hiermee is de set wel tot volle wasdom gekomen. Werkpuntjes zijn: de gitaar ten allen tijde goed stemmen en niet in twijfel verzanden als het publiek de oren tot het uiterste spitst om toch maar niets van het verbale geweld te missen. De reacties waren unaniem lovend, waarvoor dank, het bisapplaus was alweer meer dan obligaat en na de bis was er meer bisapplaus maar de liedjes waren op. Zo moet het zijn. Bedankt Els & Willem voor de gelegenheid, die overigens niet minder dan drie boekingen met zich meebracht. Een conversiefactor 3/16 belooft voor de dag dat we in het Sportpaleis staan.

De Speellijst:

 1. Odessa
 2. Bonus
 3. Ze heeft een hoofddoek aan
 4. Zinvol geweld
 5. Dief!
 6. Mmm Kwatta
 7. Weeskous
 8. De snoeier
 9. Facebookmoeders
 10. Toespijs
 11. Lalala-lied
 12. Opa Zjang nam Stella

Bis: Het laatste lied

1 gedachte over “Huiskamerconcert 6 – Mariakerke”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?