Huiskamerconcert 6 – Mariakerke

Na edities in Ronse, Heverlee, Sint-Lievens-Esse, Kessel-Lo en de Brugse Puurte, kwam het zesde huiskamerconcert het dichtst bij wat een thuiswedstrijd kan heten. Door samenwonende omstandigheden heb ik immers al geruime tijd vaste voet aan de grond in Mariakerke. De daar woonachtige Els & Willem, pas getrouwd maar al erg lang elkaars lief, hadden hals over kop meubelen en huisgerief aan de kant gezet en de hele vriendenkring opgetrommeld. Helaas was het voor het eerst in acht maanden mooi weer en ging heel Vlaanderen aan de barbecue. Toch waren nog 16 mensen komen opdagen, waaronder dus een vuistgreep schoonfamilie. Ook van de partij: muzikale bloedbroeder Wim Van Caelenbergh, die de nieuwe oogst wel eens in levende lijve wou smaken.

En nieuwe oogst was het, want ik had de productie recent opgevoerd om enkele lacunes in voorgaande edities te dichten. Voortbordurend op het relatieve succes van Facebookmoeders, zag een nieuw vrouwenlied het levenslicht. Het heet De snoeier en gaat bij uitbreiding over mannelijk schoon dat vervaarlijk binnen handbereik ligt. Verder had ik nog iets muzikaal herkenbaar nodig. Dat werd het Lalala-lied, waarover hier verder niets. Voor de gelegenheid heb ik ook geëxperimenteerd met een cabaretesk extraatje. Ik heb namelijk een blauw oog opgelopen in een confrontatie met stonede nozems en daar kwam een pseudo-improvisatie van onder de naam Zinvol geweld. Tot slot heb ik Weeskous gerecycleerd maar dat blijft een twijfelgeval, omdat de melancholie van de muziek haaks staat op de lichtvoetigheid van de tekst.

Hiermee is de set wel tot volle wasdom gekomen. Werkpuntjes zijn: de gitaar ten allen tijde goed stemmen en niet in twijfel verzanden als het publiek de oren tot het uiterste spitst om toch maar niets van het verbale geweld te missen. De reacties waren unaniem lovend, waarvoor dank, het bisapplaus was alweer meer dan obligaat en na de bis was er meer bisapplaus maar de liedjes waren op. Zo moet het zijn. Bedankt Els & Willem voor de gelegenheid, die overigens niet minder dan drie boekingen met zich meebracht. Een conversiefactor 3/16 belooft voor de dag dat we in het Sportpaleis staan.

De Speellijst:

 1. Odessa
 2. Bonus
 3. Ze heeft een hoofddoek aan
 4. Zinvol geweld
 5. Dief!
 6. Mmm Kwatta
 7. Weeskous
 8. De snoeier
 9. Facebookmoeders
 10. Toespijs
 11. Lalala-lied
 12. Opa Zjang nam Stella

Bis: Het laatste lied

1 reactie op “Huiskamerconcert 6 – Mariakerke”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

concerten

Verslag concert Arscene Hansbeke

Voor een publiek van bijna 70 sympathisanten palmde Stanza gisteravond zaal Arscene in Hansbeke in. Het was hartverwarmend, jullie gulle …

Lees verder
Geen categorie

Optreden in Arscene Hansbeke 15/11

Het concert in eigen beheer van Stanza gaat door op 15/11 in zaal Arscene in Hansbeke. Kaarten kosten 10 euro …

Lees verder
concerten

Schoolfeest Gentbrugge

De directie van basisschool Sint-Gregorius had het uitstekende idee Stanza in te huren om hun afsluitend personeelsfeest op te fleuren. …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?