Hmm hmm him

Vandaag liep ik langs bij een collega die een vraag had gesteld via communicator, die ik wilde beantwoorden in levende lijve, in mijn zoektocht naar minder schermstaarderij. Ze was net aan het bellen met een vriendin omdat ze in haar hoofd zat met de hot shot van Studio Brussel maar de naam niet kende van het liedje. Een beetje betrapt hield ze op met neuriën en verklaarde mij de toedracht van het o zo menselijke tafereel. Ik moest meteen denken aan de briljante aflevering van de doorgaans nogal platte reeks “Married with … children waarin Al Bundy wanhopig op zoek is naar de titel van een liedje dat hij pas hoorde op de radio. Het blijkt uiteindelijk te gaan om “Anna (go to him) van Arthur Alexander, maar beter bekend in de versie van de Beatles.

https://www.youtube.com/watch?v=j8XghgkUJmo

https://www.youtube.com/watch?v=zezu3zf4wl8

“Oldies but young’uns” is zo goed omdat dit uiterst herkenbare thema verrijkt wordt met vlijmscherpe dialogen waarin de onderlinge haat van de gezinsleden alleen door hun radde tong wordt overtroffen. De personages gedragen zich als gijzelaars van elkaar, een claustrofobie die zo vanzelfsprekend wordt dat totaal onbelangrijke zaken als de titel van een liedje de overhand nemen op het gebrek aan familiale liefde. Je kan het script onder meer hier  nalezen op de talloze wisecracks.

Het blijkt de enige aflevering te zijn die geschreven werd door Bill Prady, een scenarist uit de Muppets-stal, later ook producer en schrijver van “Dharma & Greg” en “The Big Bang Theory”. Hij was 31 ten tijde van de uitzending, altijd wat confronterend voor een oudere zoeker van meerwaarde in zichzelf.

In een vreemde samenloop van omstandigheden heet de hot shot van stubru “Reckoning song (one day)“, zodat je net als bij “Anna (go with him)” in je hoofd blijft zitten met het repetitieve stuk tussen haakjes en je niet op de volledige titel kan komen. De stem van Asaf Avidan klinkt bovendien eerder vrouwelijk en deed mijn collega denken aan Janis Joplin.

Kwestie van te besluiten met muziek, krijg je hier de youtube’s van de twee oorwurmen en van het muzikale thema van de reeks, “Love & Marriage” door Frank Sinatra.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?