Plan BE wint de Nederpopprijs 2011

Onze vrienden van Wim Toucour hebben tot onze spijt de Nederpopprijs in Zwolle niet kunnen bemachtigen. Andere landgenoten gingen met de guldens aan de haal: Plan BE, een groep rond acteur Frank Van Erum, die vroeger door het leven ging als @Libidum. De single van Plan BE heet “Antidepressiva”:

https://www.youtube.com/watch?v=fPJ0Tr6DYvE

Van Erum is niet aan zijn proefstuk toe, want samen met Han Coucke vormt hij het humoristisch duo Gino Sancti.

Vriendschap is doof, vermoed ik, maar er zit toch een pak meer poëzie en muzikaliteit in Wim Toucour dan in het tekstueel weinig aan de verbeelding overlatende en melodisch vrij banale repertoire van de laureaten. Ik vermoed dat het métier van de frontman en de al iets meer op elkaar ingespeelde band het verschil zal gemaakt hebben.

Gisteren nog was Van Erum de booswicht in een herhaling van Witse. Het was dus niet enkel schijn! Maar per slot van rekening moedigt Stanza elke bevlogen inval aan om in de eigen taal te zingen, dus ook Plan BE  kan op onze morele steun rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.