Plan BE wint de Nederpopprijs 2011

Onze vrienden van Wim Toucour hebben tot onze spijt de Nederpopprijs in Zwolle niet kunnen bemachtigen. Andere landgenoten gingen met de guldens aan de haal: Plan BE, een groep rond acteur Frank Van Erum, die vroeger door het leven ging als @Libidum. De single van Plan BE heet “Antidepressiva”:

https://www.youtube.com/watch?v=fPJ0Tr6DYvE

Van Erum is niet aan zijn proefstuk toe, want samen met Han Coucke vormt hij het humoristisch duo Gino Sancti.

Vriendschap is doof, vermoed ik, maar er zit toch een pak meer poëzie en muzikaliteit in Wim Toucour dan in het tekstueel weinig aan de verbeelding overlatende en melodisch vrij banale repertoire van de laureaten. Ik vermoed dat het métier van de frontman en de al iets meer op elkaar ingespeelde band het verschil zal gemaakt hebben.

Gisteren nog was Van Erum de booswicht in een herhaling van Witse. Het was dus niet enkel schijn! Maar per slot van rekening moedigt Stanza elke bevlogen inval aan om in de eigen taal te zingen, dus ook Plan BE  kan op onze morele steun rekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

concerten

Verslag concert Arscene Hansbeke

Voor een publiek van bijna 70 sympathisanten palmde Stanza gisteravond zaal Arscene in Hansbeke in. Het was hartverwarmend, jullie gulle …

Lees verder
Geen categorie

Optreden in Arscene Hansbeke 15/11

Het concert in eigen beheer van Stanza gaat door op 15/11 in zaal Arscene in Hansbeke. Kaarten kosten 10 euro …

Lees verder
concerten

Schoolfeest Gentbrugge

De directie van basisschool Sint-Gregorius had het uitstekende idee Stanza in te huren om hun afsluitend personeelsfeest op te fleuren. …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?