Ik kom je zeggen dat ik je verlaat

ik kom je zeggen dat ik je verlaat

We leven in andere tijden. Het zijn de vrouwen die hun mannen verlaten. ‘t Is niet dat ik vind dat dergelijk recht aan de mannen toebehoort. Ik hoop alleen dat die inhaalbeweging van tijdelijke aard is en in de toekomst mannen en vrouwen gewoon bij mekaar blijven, tenzij het natuurlijk écht niet meer gaat (en dan nog: als er kinderen mee gemoeid zijn, denk dan toch maar eerst aan de kinderen en maak jezelf niet wijs dat ze dat “wijs” vinden, twee huizen – geloof deze ervaringsdeskundige).

Vroeger was het dus anders, of dat wil Serge Gainsbourg ons toch graag doen geloven, hij die zijn vrouwen verliet voor ze hem konden verlaten, tot Jane Birkin vond dat hij ditmaal toch wat treuzelde met dat weglopen en allerminst treuzelde met de fles.

Ik zag de documentaire “L’homme qui aimait les femmes” en raakte overtuigd dat we hier met een volbloed kunstenaar te maken hebben, die besefte dat er wat Warhol bij de Brel moest om tussen ’70 en ’90 nog succes te boeken. De zoveelste Jood ook aan de top van het muziekwezen, naast Paul Simon, Lou Reed, Billy Joel, Bob Dylan, Leonard Cohen …

Hieronder de docu, met foutje in de synchronisatie, en bovenaan het vertaalde meesterwerk.

https://vimeo.com/57104261

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?