Huiskamerconcert 7 – Oxfam Oost-Eeklo

Goed, goed, een huiskamer was het niet, maar wel een gezellig achterzaaltje aan café ‘t Evenwicht in Oost-Eeklo, schuinover de wereldwinkel die officieel voor gastheer speelde. Werkelijke gastheer was Dirk De Muynck, een gedreven man met een passie voor Siciliaanse olijfolie. Het is eens wat anders dan het Nederlandstalig luisterlied maar uiteindelijk belandt een mens toch in de IT.

Dirk had mij aan het werk gehoord in het AC/Assez en herinnerde zich van die passage vooral Hoofddoek en Dief!, twee bijtende brokken maatschappijkritiek die men in progressieve kringen beter kan smaken dan men soms durft. In vergelijking met het AC zou het programma dubbel zo lang duren. Het was dus afwachten hoe ver de spanningsboog zou reiken vanavond.

Mijn eigen eindoordeel is dat het met het materiaal wel snor zit maar dat de performer – schrijver dezes – zichzelf en het publiek nog wat meer op zijn gemak mag stellen. Na drie maanden inactiviteit zat er natuurlijk verval op. De herfst met zijn stijgende huiskameractiviteit zal soelaas brengen.

Ik dank de mensen van De Splinter voor hun gastvrijheid. De loempiaatjes en de boterhammen met vlees van ‘t verken waren erg lekker. De korf met eerlijke producten staat fier op de woonkamerkast.

Setlist

 1. Odessa
 2. Bonus
 3. De Splinter (gelegenheidstekst op melodie van Bella Ciao)
 4. Hoofddoek
 5. Dief!
 6. Mmm Kwatta
 7. Een beestje op je buik
 8. De snoeier
 9. Facebookmoeders
 10. Quality time met de kids
 11. Opa Zjang nam Stella
 12. Lalala

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?