Huiskamerconcert 8 – Baasrode

Het leven draait in cirkels. Gelukkig mogen we nog even doordraaien tot de laatste cirkel sluit. Het snijpunt lag gisteren in Baasrode, waar mijn vaderlijk huis staat. Het huiskamerconcert bleek uiteindelijk een groot uitgevallen familiebijeenkomst te zijn. Ik was er niet rouwig om: de drang jezelf te bewijzen aan familie blijft aanwezig, zelfs op middelbare leeftijd. In mijn jeugd was de koffietafel van mijn familie aan vaderskant een schouwtoneel van kritisch denken, taalvaardigheid en zangstonden. Nu ik dat in een repertoire heb gekristalliseerd, vermengd met de verteltrant van moederskant, wil ik niets liever dan het terugvoeren naar de (halve) bron. Ik denk wel dat iedereen, ook de niet-leden van de familie, ervan genoten heeft. Ik was volledig ontspannen en kon zelf de uurlange boog prima volmaken. Dat gevoel meenemen naar schijnbaar stuggere plaatsen blijft een opdracht.

Ik was erg opgetogen dat enkele twijfelpunten in  de set expliciet lof meegestuurd kregen. Zo weet ik dat “Beestje op je buik” een ander segment van het publiek raakt, of dezelfde mensen op een andere plek. Er is plaats voor het hart naast mijn cerebrale dadendrift. “De snoeier” kreeg hier wél het volle lachsalvo dat ik erin vermoedde. De inderhaast opgetrommelde “Loper” heeft een energiepeil dat nog niet in een ander liedje zat en werd zelfs op gejoel onthaald.

Boek mij. Ik ben klaar voor meer.

Speellijst

 1. Odessa
 2. Bonus
 3. De loper
 4. Hoofddoek
 5. Dief!
 6. Mmm Kwatta
 7. Een beestje op je buik
 8. De snoeier
 9. Facebookmoeders
 10. Quality time met de kids
 11. Opa Zjang nam Stella
 12. La la la
 13. Toespijs (bis 1)
 14. Het laatste lied (bis 2)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

concerten

Verslag concert Arscene Hansbeke

Voor een publiek van bijna 70 sympathisanten palmde Stanza gisteravond zaal Arscene in Hansbeke in. Het was hartverwarmend, jullie gulle …

Lees verder
Geen categorie

Optreden in Arscene Hansbeke 15/11

Het concert in eigen beheer van Stanza gaat door op 15/11 in zaal Arscene in Hansbeke. Kaarten kosten 10 euro …

Lees verder
concerten

Schoolfeest Gentbrugge

De directie van basisschool Sint-Gregorius had het uitstekende idee Stanza in te huren om hun afsluitend personeelsfeest op te fleuren. …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?