Bij Femma in Ardooie

Het succes van Stanza gaat als een kruipend vuurtje door West-Vlaanderen. Na 38 vrouwen en één pastoor in Emelgem, trad ik nu aan voor een 72-koppig publiek in Ardooie, waaronder een klein tiental mannen die mee mochten aanschuiven voor het lentefeest van hun femma’s. Die hadden daar bij aanvang niet allemaal evenveel zin in want om nu hun vrolijke drinkgelag te onderbreken en verplicht te luisteren naar een troubadour in bekakt Nederlands, daar waren ze toch niet voor naar hier gekomen. Helaas, moeten is moeten en zo had Stanza toch nog een milde weerbarstigheid te overwinnen in delen van het publiek. Ik moest luid spreken en zingen, niet alleen vanwege vermeende hardhorigheid – de gemiddelde leeftijd in Ardooie lag niet overdreven hoog – maar vooral vanwege het grote getal.

De show evolueerde zoals ik het ondertussen gewend ben. Veel sympathie in het begin bij Odessa en Bonus. Na de publikumsbeschimpfung van Dief! ontstond er wat meer afstand, maar een pot Kwatta maakte alles weer goed. In de moedertrilogie bleef de hilariteit beperkt tot de namenlitanie. Over het algemeen lijkt de herkenbaarheid van facebookmoederstatussen in verval. Audiovisuele humor zoals de fake drumpartij blijft het dan weer goed doen, net zoals de genante stilte in Lalala.

Uiteindelijk mocht ik nog weerkomen om Het Laaste Lied te zingen, terwijl de recalcitrante heren achterin opgeruimd hun stoelen opruimden. Tegen dan stond mijn gitaar echter helemaal ontstemd. Niet getreurd, een mooi pakket uit de wereldwinkel was mijn deel.

Met dank aan Lieve en Christine voor de organisatie, de goedlachse heren op de eerste rij en de vrolijke dames in alle compartimenten van de zaal. Dank ook aan Patrick – hij die zich al eens graag in een non verkleedt – om mij een plectrum te snijden uit een olievaatje. Ik kom zeker nog eens naar Ardooie terug om zijn tractormuseum te bezichtigen, of als ik helemaal een versleten zanger ben, om post te vatten in vzw Open Kring, waar men van de zorg voor senioren vooral een positief verhaal wil maken.

Set

 1. Odessa
 2. Bonus
 3. Dief!
 4. Lach (naar “Smile” van Charley Chaplin)
 5. Naastenliefde
 6. Mmm Kwatta
 7. Een beestje op je  buik
 8. Facebookmoeders
 9. Quality time met de kids
 10. La la la
 11. Het laatste lied

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

It seems we can't find what you're looking for.

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?