De kombak – Huiskamerconcert in Landegem

Na drie jaar inactiviteit vierde Stanza zijn terugkeer op een vertrouwd podium, met name in een Landegemse veranda, voor een publiek dat grotendeels bestond uit leden van TC eleveN. Een tennisclub die graag met woorden speelt, da’s een lucifer gemaakt in de hemel!

Een sabbat van drie jaar, dat moest wel resulteren in enkele gevoelige wijzigingen. Stanza is opnieuw een groep, die nu niet meer louter bestaat uit zanger-gitarist-tekstschrijver Dieter maar tevens kan rekenen op bassist Steven, terwijl het duo nog zoekt naar een klarinettist/saxofonist om het publiek te verlossen van Dieters interessante fluitpartijen.

Niet alleen de line-up is erop vooruitgegaan, ook het repertoire ondervond de kracht van verandering. Het puntige cabaret van Stanza is nu eenmaal niet tijdloos. Schertsende toondichten over facebookmoeders of zonnepanelen hebben hun actualiteit gehad en ruimden plaats voor een open brief aan onze circulatieschepen of onze eigen kijk op machtsdronken en dito-geile seksegenoten.

Aldus sprak de setlist van volgend moois:

  1. Odessa
  2. Bonus – nog immer van toepassing!
  3. (een gelegenheidslied voor de gastvrouw)
  4. Muggen in november
  5. Geachte heer Watteeuw
  6. Slaap kindje slaap
  7. Klaprozen
  8. Quality time met de kids
  9. #metoo
  10. Lalala

Dit alles werd plaatselijk ontvangen met oorverdovend applaus en geroep om méér, waardoor de Facebookmoeders alsnog hun opwachting maakten, zij het dat enkele strofen zeer ver zaten in het geheugen van hun schepper.

Bedankt Landegem, u was écht een fijn publiek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?