De kombak – Huiskamerconcert in Landegem

Na drie jaar inactiviteit vierde Stanza zijn terugkeer op een vertrouwd podium, met name in een Landegemse veranda, voor een publiek dat grotendeels bestond uit leden van TC eleveN. Een tennisclub die graag met woorden speelt, da’s een lucifer gemaakt in de hemel!

Een sabbat van drie jaar, dat moest wel resulteren in enkele gevoelige wijzigingen. Stanza is opnieuw een groep, die nu niet meer louter bestaat uit zanger-gitarist-tekstschrijver Dieter maar tevens kan rekenen op bassist Steven, terwijl het duo nog zoekt naar een klarinettist/saxofonist om het publiek te verlossen van Dieters interessante fluitpartijen.

Niet alleen de line-up is erop vooruitgegaan, ook het repertoire ondervond de kracht van verandering. Het puntige cabaret van Stanza is nu eenmaal niet tijdloos. Schertsende toondichten over facebookmoeders of zonnepanelen hebben hun actualiteit gehad en ruimden plaats voor een open brief aan onze circulatieschepen of onze eigen kijk op machtsdronken en dito-geile seksegenoten.

Aldus sprak de setlist van volgend moois:

  1. Odessa
  2. Bonus – nog immer van toepassing!
  3. (een gelegenheidslied voor de gastvrouw)
  4. Muggen in november
  5. Geachte heer Watteeuw
  6. Slaap kindje slaap
  7. Klaprozen
  8. Quality time met de kids
  9. #metoo
  10. Lalala

Dit alles werd plaatselijk ontvangen met oorverdovend applaus en geroep om méér, waardoor de Facebookmoeders alsnog hun opwachting maakten, zij het dat enkele strofen zeer ver zaten in het geheugen van hun schepper.

Bedankt Landegem, u was écht een fijn publiek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

inspiratiebronnen

Louis Naakt

Louis Neefs had een prachtige stem. Hij had heel mooie liedjes, maar vooral een prachtige stem. Want de liedjes waren …

Lees verder
Geen categorie

Aan Ramona

Ramona kom dichter bij mij, sluit je vochtige ogen Laat je zintuigen vrij en je droefheid is weldra vervlogen De …

Lees verder
beschouwingen

Bob Dylan, Remco Campert, Marc Didden en Pat Donnez

Op Klara ontving Pat Donnez deze morgen filmmaker, recensent en cultuurliefhebber Marc Didden. De gast liet dingen horen die hem …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?