Fuck yourself Das Pop …

… for making crap soundalikes of original hits. Of zeg gewoon: “dank u meneer Diddley” en hou voor de rest uw commerciële muil.

Het artikel waarin het “plagiaat” wordt aangekaart.

De “originele” hit

Uit de losse pols: Wax, Jackson 5, Frankie Valli en Clarence Clemons

https://www.youtube.com/watch?v=gJylDtXZprc

https://www.youtube.com/watch?v=VS5u5QRWETM

Geire gedoun, Belisol. De helft van uw advocaatskosten volstaan voor ons.

2 reacties op “Fuck yourself Das Pop …

  1. Ik ben helemaal geen Das Pop fan maar je gaat hier wel heel erg kort door de bocht. De riff is inderdaad niet origineel zoals je hier illustreert (trouwens, dan moet je ook minstens enkele van die andere voorbeelden van plagiaat beschuldigen), maar in het geval van Belisol is de gelijkenis meer dan louter de riff. Zelfs de drumlijn is nagenoeg hetzelfde en de riff is zelfs met knal dezelfde noot.

  2. Bedankt voor je reactie. Ik zat al een tijdje te zoeken naar die deun uit de 80s en ik heb hem gevonden! "Right between the eyes" van Wax. Je maakt me niet wijs dat Das Pop hier niet wetens en willens van geleend heeft. Ze mogen dat doen voor mijn part, maar vervolgens afgeven op wie hetzelfde doet met hun materiaal (zij het nog wat flagranter, dat geef ik toe) vind ik heel goedkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.