Fuck yourself Das Pop …

… for making crap soundalikes of original hits. Of zeg gewoon: “dank u meneer Diddley” en hou voor de rest uw commerciële muil.

Het artikel waarin het “plagiaat” wordt aangekaart.

De “originele” hit

Uit de losse pols: Wax, Jackson 5, Frankie Valli en Clarence Clemons

https://www.youtube.com/watch?v=gJylDtXZprc

https://www.youtube.com/watch?v=VS5u5QRWETM

Geire gedoun, Belisol. De helft van uw advocaatskosten volstaan voor ons.

2 reacties op “Fuck yourself Das Pop …”

  1. Ik ben helemaal geen Das Pop fan maar je gaat hier wel heel erg kort door de bocht. De riff is inderdaad niet origineel zoals je hier illustreert (trouwens, dan moet je ook minstens enkele van die andere voorbeelden van plagiaat beschuldigen), maar in het geval van Belisol is de gelijkenis meer dan louter de riff. Zelfs de drumlijn is nagenoeg hetzelfde en de riff is zelfs met knal dezelfde noot.

  2. GesnedenBrood

    Bedankt voor je reactie. Ik zat al een tijdje te zoeken naar die deun uit de 80s en ik heb hem gevonden! "Right between the eyes" van Wax. Je maakt me niet wijs dat Das Pop hier niet wetens en willens van geleend heeft. Ze mogen dat doen voor mijn part, maar vervolgens afgeven op wie hetzelfde doet met hun materiaal (zij het nog wat flagranter, dat geef ik toe) vind ik heel goedkoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?