Lach!

In volle voorbereiding van een nevenproject – drukdrukdruk! – heb ik tussendoor volgende vertaling gemaakt van wat intussen een jazz-standaard mag genoemd worden: Smile, dat Charlie Chaplin componeerde voor zijn film Modern Times. De oorspronkelijke tekst is van John Turner & Geoffrey Parsons en bla bla wikipedia.

Lach

Er bestaan talloze versies van, zoals Nat King Cole, Stevie Wonder en Michael Jackson, maar ik verwijs hier achtereenvolgens naar mijn heldin Janelle Monàe, een barbershop-versie, een arrangement voor klassieke gitaar en tot slot het tekstloze origineel uit de film zelf. Eerlijk gezegd vind ik de tekst bij vertaling nogal aan de spaarzame kant inzake mededogen en bovendien ne keer goed bleiten kan toch ook deugd doen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=B-NpATPAa08

https://www.youtube.com/watch?v=rBoPMYOUgD4

https://www.youtube.com/watch?v=DEe5_-xIncU

https://www.youtube.com/watch?v=Ps6ck1ejoAw

2 reacties op “Lach!”

  1. Ik hoor je graag bezig ! En inderdaad, de tekst an sich loopt niet over van medeleven, maar klopt wel als je 't zingt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

concerten

Verslag concert Arscene Hansbeke

Voor een publiek van bijna 70 sympathisanten palmde Stanza gisteravond zaal Arscene in Hansbeke in. Het was hartverwarmend, jullie gulle …

Lees verder
Geen categorie

Optreden in Arscene Hansbeke 15/11

Het concert in eigen beheer van Stanza gaat door op 15/11 in zaal Arscene in Hansbeke. Kaarten kosten 10 euro …

Lees verder
concerten

Schoolfeest Gentbrugge

De directie van basisschool Sint-Gregorius had het uitstekende idee Stanza in te huren om hun afsluitend personeelsfeest op te fleuren. …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?