Grootmoeders liedjes – (3) Het klokske van Kafarnaüm

Het klokske van Kafarnaüm is in oorsprong een canon, die ik niet alleen ken van mijn grootmoeder maar ook uit de jeugdbeweging. Ik heb ervoor geopteerd geen canonversie op te nemen maar wel een vrije jazz-variant. Eerst hoor je telkens de oorspronkelijke melodie, zij het in een shuffle-ritme, daarna improviseer ik op de jazz-akkoorden.

Het klokske van Kafarnaüm hangt in de toren stil en stom
en gaat soms – men weet niet waarom – aan ‘t luiden bim bam bom
En luidt dat klokske bim bam bom dan komt dat volk van rommedom
ja jong en oud en recht en krom gaat naar Kafarnaüm

Doch eindigt te Kafarnaüm dat klokske met zijn bim bam bom
dan keert dat volk naar huis weerom
en scheldt de klok voor stom en dom en dom en dom …

4 gedachten over “Grootmoeders liedjes – (3) Het klokske van Kafarnaüm”

  1. Dag Jules, de melodie hoor je als je klikt op “Klokske” hierboven. Het eerste couplet heeft de juiste melodie maar ipv een shuffle moet je een gewone 4/4 (of 2/4).

    Groetjes

  2. mooi goed gezongen en goed gespeeld, ik kende het liedje van in mijn jeugdjaren maar was de melodie gedeeltelijk kwijt. Bij mijn ouders in de eetplaats, living bestond nog niet, hing een schilderij van een kerkje met spitse toren, gelegen tussen twee bergen. En uit dat kerkje kwamen enkele winterse mensen. Bij mij kwam dan altijd dat liedje;”dan keert dat volk naar huis weerom”
    Bedankt voor de informatie. Jules Peters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?