De eerste kaars

Beste lezer,

De blog van muziekgroep Stanza bestaat één jaar. We hebben de toevallige en regelmatige bezoeker vergast op beschouwingen over het muzieklandschap, aandacht voor verwante groepen, tekst en muziek van eigen kweek, recensies van bijgewoonde optredens en sfeerverslagen van eigen concerten, af en toe een pastiche en enkele analyses van inspiratiebronnen.

Sinds november 2010 is Stanza herleid tot een duo, dat weliswaar in een hogere versnelling is geschakeld qua productiviteit en beleving, maar dat het repertoire toch liever in trio, kwartet of quintet zou brengen. Daarom is Stanza nog steeds op zoek naar een percussionist en een melodisch instrument om live gestalte te geven aan de liedjes, en om desgewenst mee te werken aan het creatieve proces. We willen ons niet vastpinnen op één welbepaald instrument: een poprockbezetting met drummer en gitarist behoort tot de mogelijkheden, maar een akoestische variant met cajon en klarinet is evenzeer het proberen waard. Stanza heeft namelijk geen specifieke klank in het oor, maar brengt een collectie van melodische verhalen.

Dat zal des te duidelijker worden wanneer wij ons lang aangekondigde drinklied weldra de wijde wereld insturen, dat klankmatig een stijlbreuk zal vormen, maar dat melodisch en lyrisch aansluit bij wat men van ons gewend is.

Wie dus musici kent die geïnteresseerd zijn in dit project avontuur, laat het ons of hen weten en we steken de koppen eens bij elkaar. Zolang interessante melodieën en gelaagde Nederlandstalige teksten een hoofdbestanddeel vormen, is alles bespreekbaar.

Tot dan zal onze kleine maar trouwe fanbasis het moeten stellen met vluchtoptredens in een Gents park en allerhande maaksels op deze blog.

Nog vele jaren en alvast bedankt voor JULLIE aandacht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?