Het zal niemand verrassen dat sommige artikels op deze blog meer lezers trokken dan andere. Het zou zelfs uiterst vreemd zijn mochten alle bijdragen precies even vaak gelezen worden. Toch gaat het verder dan louter de wetten van het toeval en de grote getallen. Dit waren de 20 populairste artikels, met tussen de 200 en 700 paginaweergaves, en de reden voor hun succes:
- Proper vlees (20/10/2011) – de enorme bijval voor dit artikel is vooral te verklaren door enkele populaire zoektermen (Lady Gaga, Alberto Contador, Van vlees en bloed) en door het feit dat het lied een vermakelijke combinatie vormde van die actuele elementen.
- Aandacht voor Straatwaarde (24/11/2010) – klankmatig allesbehalve verwant, herkennen wij veel van onszelf in de hiphoppers van Straatwaarde, hun melancholische blik op de wereld en hun struggle for recognition. Blijkbaar delen wij ook een lezersschaar.
- De akoestische gitaren van Stanza (17/11/2010) – de gitaar is een gegeerd object en de kopers schuimen het net af op zoek naar advies.
- Mia heeft nooit afgezien met Wouter Van Belle (24/2/2011) – dit kattebelletje dat niet veel meer doet dan evoceren wat Van Belle onthulde in Dag Allemaal, dankt zijn veelvuldige lectuur ongetwijfeld aan Idool 2011.
- En hoe zit dat nu eigenlijk met Sabam? (12/11/2010) – Nog voor Basta de kat de bel aanbond, gaf Stanza zijn ervaringen met deze maffioïde organizatie weer, wat veel interesse losweekte.
- Zangleraars (in Gent) (4/10/2020) – Gent is een muziekstad en dus zijn veel mensen op zoek naar een goede vocal coach. Hopelijk vinden zij de weg naar Sonny Vande Putte, dankzij ons artikel.
- Aandacht voor Rauw & Onbesproken (21/11/2010) – Onze eerste uitstap naar de hiphop zorgde al voor een flinke literaire crossover.
- Geert Hoste – de eindejaarsconferentie (3/1/2011) – Omdat lachen gemakkelijk is.
- Drinkliederen en het vervolg (17 en 18/11/2010) – Ik vond nergens een goed overzicht van deze toch populaire categorie van liedjes. Velen deelden dat gemis en zagen het ingevuld door deze duo-publicatie.
- Wouter Deprez: je kan alles worden (14/1/2011) – Een recensie die gewoon danst op de golven van het succes van deze uitstekende cabaretier.
- Fuck yourself Das Pop (31/5/2011) – Stanza was heel even heel boos op Das Pop. Niemand lag daarvan wakker, maar iedereen kwam kijken naar het hete standje.
- Inspiratie bij Toon Hermans (24/8/2010) – Een analyse van de technieken van deze grootmeester vond de nodige weerklank bij fans en humoristici.
- Het Gentse volkslied in het Ottenstadion (25/2/2011) – De interesse voor het Gentse volkslied wordt hier ongetwijfeld overvleugeld door de hang naar het Ottenstadion, al zal ‘t Vliegerke, het eigenlijke onderwerp van dit artikel, voor de juiste soort interesse gezorgd hebben.
- Aandacht voor Verbaal Gestoord (4/8/2010) – Een vroege piek op deze blog, vooral verklaarbaar door onze verwijzing op de facebookpagina van deze muzikale tegenhanger van Philippe Geubels. Sindsdien hebben we er eigenlijk niet zoveel meer van gehoord.
- Ozark Henry over kleinkunst (26/10/2010) – Het mag duidelijk zijn dat de inclusie van een grote naam de cijfers nooit kwaad doet.
- Gratis optreden of niet? (8/8/2010) – Blijkbaar een vraag waarmee vele muzikanten worstelen.
- Het interview met Noël Fack (25/4/2011) – Het doet mij oprecht plezier dat het bries liep voor dit artikel. Het interview baadde in een warme collegialiteit en een passie voor het lied, over de grenzen van alle genres heen.
- Hoe maak ik een setlist? (30/8/2010) – Alweer een breinbreker voor vele muzikanten, waarop Stanza warempel het antwoord kent, met dank aan onder meer Pedro De Bruyckere.
- De geschiedenis van Stanza (23/8/2010) – Moge uw interesse voor de toekomst van Stanza minstens even groot zijn!
- Aandacht voor Wim Van Caelenbergh (6/8/2010) – Als afsluiter van deze top 20, de enige aandacht vanwege Stanza die in werkelijke wederzijdse belangstelling resulteerde, we durven zelfs van een ontluikende vriendschap gewagen. Laat ons zeggen dat, als het grote publiek Stanza nooit in de armen zal sluiten, wij hopen dat het is omdat Wim Van Caelenbergh zich daar al bevindt.
Veel hernieuwd leesplezier gewenst!