Aandacht voor – xanxander

Sandman, xanxander of Swörl zijn de verschillende identiteiten waarmee Sander Spolspoel zich op het Internet beweegt, als blogger, stand-up comedian en professionele ontwerper. Zijn blog zal ik wel eens lezen – een beetje passé toch dat hele blog-gedoe in de maand van vertraging (ja ook de rijkwijdte van tendenzen verkort alsmaar: eerst was er de Age of Aquarius, dan het jaar van het Zwijn en nu verdringt het tijdperk van de traagheid het hele web 2.0 naar de achtergrond, maar ik geef het hooguit een maand en nu zijn mijn tekens op zelfs als ik nog meer gedachtensprongen wil maken … dus   )-, en een professioneel ontwerper hebben we zelf al in huis, maar in dit artikel hebben wij aandacht voor de komiek in Sander, alias xanxander op youtube.

Wie eerder op de Stanza-blog terecht kwam voor onze boeiende analyses over humor, en laten we wel wezen, voor humor tout court, komt al een tijdje niet meer aan zijn trekken. De serie waarin het oeuvre van Flight of the Conchords aan een genadeloos onderzoek werd onderworpen bleek ook niet echt aan te slaan, ondanks de wanhoopsdaad om hét standaardwerk over visuele humor, van de hand van Rowan Atkinson er in te integreren. Later gingen we dieper in op het met nevelen omhulde onderwerp “timing” door een haast wetenschappelijke benadering van een selectie uit het werk van de meester terzake, Toon Hermans.

Het doet ons dus plezier een aankomend talent aan te kondigen, die de diverse ingrediënten van vakkundige humor verwerkt in zijn soms zeer grappige filmpjes. We beginnen bij mijn favoriet: de grondtoon.

https://www.youtube.com/watch?v=Zfz9XL07lfA

Een aankomend talent analyseer je niet, dergelijke kroonontbloting bewaren wij voor aflijvige gloriën of internationale toch-niet-om-ons-malers, dus het is aan de aandachtige kijker om technieken als het scheppen van verwachting, timing en herhaling te onderscheiden. Oeps! Beroepshalve heeft xanxander van de slingerbewegingen in de technologie en haar toepassingen zijn hoofdonderwerp gemaakt, maar hij is veelzijdiger dan dat: dank zij de hierna volgende politieke satire kwamen wij hem op het spoor, toen wij nog politieke blogs lazen (ah! hoe kip zonder kop waren wij in het jaar voor de maand der vertraging!)

https://www.youtube.com/watch?v=UjC_tG5WRmM

Een humorist met een oeuvre maakt na verloop van tijd een werkstuk waarin hij naar zichzelf verwijst. De reeds bij Wim Helsen en FotC herkende techniek van het meanderen doet zijn intrede. Zéér grappig vinden wij dit.

https://www.youtube.com/watch?v=Bhp-48UGPSs

Tot slot, uw portie leesplezier en behoeften inzake webdesign en gaming kunnen aansluiten bij xanxanders behoeften aan broodwinning op volgende sites:

http://www.sandman.be/

http://www.sworl.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogartikels

Geen categorie

De pop-artist Serge Gainsbourg

In Mons loopt anno 2021 een overzichtstentoonstelling van Roy Lichtenstein, na Warhol wellicht de belangrijkste vertegenwoordiger van de pop-art. Eén …

Lees verder
lessen

De beste gitaarlessen op youtube

(skip de intro en ga direct naar de lijst als je hier niet bent om proza te lezen) Op gezette …

Lees verder
Geen categorie

Mijn grijsgedraaide platen – 1 tot 10

Als ik door mijn platenkast blader, kom ik drie soorten platen tegen. Dingen die ik ooit per se moest hebben …

Lees verder

Stanza bij u thuis?

Wil je een huiskamerconcert van Stanza bij jou thuis?